Algemene informatie over het Orthopride Totale femur project

Laatst bijgewerkt: 2023-04-04 13:45

Naam van het project

Quality Electronic Registration of Medical acts, Implants and Devices: Orthopedic Prosthesis Identification Data: Orthopride total femur

Project afkorting

Orthopride totale femur

Project code

HDBP0048

Primaire organisatie die toezicht houdt op de uitvoering van het project

  • Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV)

Partnerorganisatie die aan het project deelneemt

  • Niet beschikbaar

Organisatie die opdracht heeft gegeven voor dit project

  • Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV)

Organisatie die geldelijke of materiële steun verleent

  • Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV)

Korte beschrijving van het project

Het doel van dit project is om een registratiesysteem ter beschikking te stellen van orthopedisten dat hen in staat stelt om informatie met betrekking tot de plaatsing van een "totale femur" orthopride te registreren teneinde een "Belgisch register van gewrichtsvervangingen" te creëren. Het doel van dit register bestaat erin: a) gegevens te verzamelen om professionals in staat te stellen de kwaliteit van de zorg bij het plaatsen van een "totale femur" orthopride te onderzoeken; b) informatie te verstrekken over het type prothesen dat bij een patiënt wordt geplaatst wanneer deze op consultatie komt, zodat zo nodig accessoires kunnen worden besteld; en c) de levensduur van de prothesen te bepalen.

Regelgevend kader van dit project

Raadpleeg de informatie over het regelgevingskader op de pagina's van fair.healthdata.be.

Deze pagina werd vertaald met behulp van een automatische vertaalmachine met als doel om de inhoud sneller in uw taal te kunnen aanbieden. Een menselijke vertaler moet deze pagina nog beoordelen. Bijgevolg kan deze pagina nog grammaticale en andere taalfouten bevatten. Als u iets in de documentatie ziet dat niet correct is vertaald, neem dan contact met ons op via support.healthdata@sciensano.be (vergeet niet het webadres van de pagina te vermelden). Wij zullen de vertaling dan aanpassen. Bedankt!
Deze documentatie wordt regelmatig bijgewerkt. We proberen de informatie zo correct, volledig en zo duidelijk mogelijk weer te geven. Als u desondanks iets in de documentatie ziet dat niet correct is, niet overeenkomt met uw ervaring, of verdere verduidelijking vereist, maak dan een verzoek aan (type: verzoek om informatie) via ons portaal (https://sciensano.service-now.com/sp) of stuur ons een e-mail via support.healthdata@sciensano.be om dit documentatieprobleem te melden. Vergeet niet de URL of het webadres van de pagina met het documentatieprobleem te vermelden. Wij zullen de documentatie dan aanpassen. Bedankt!