Account aanvragen voor healthstat.be

Laatst bijgewerkt: 2022-11-20 19:59

De toepassingen van healthdata.be (zoals HD4DP v2 en healthstat.be) verwerken gevoelige persoonlijke informatie. Daarom worden strikt gecontroleerde processen gebruikt om toegang te verlenen tot deze toepassingen. Het Entity Access Management (EAM) portaal van healthdata.be vergemakkelijkt deze processen. In dit artikel beschrijven we hoe u het kunt gebruiken.

De applicaties van healthdata.be (zoals HD4DP v2 en healthstat.be) verwerken gevoelige persoonsgegevens. Daarom worden strikt gecontroleerde processen gebruikt om toegang te verlenen tot deze applicaties. Het Entity Access Management (EAM) portaal van healthdata.be faciliteert deze processen. In dit artikel beschrijven we hoe u het kunt gebruiken.

U vindt de EAM portal op het volgende webadres: https://eam.healthdata.be.

Om toegang te vragen tot healthdata.be-toepassingen (zoals HD4DP v2 en healthstat.be), kunt u klikken op REQUEST ACCESS in het blauwe vak in het midden van het scherm.

U belandt op de volgende pagina, waar u klikt op Verbinden met eID.

U wordt doorverwezen naar de Federal Authentication Service (FAS) van de overheid, waar u kunt inloggen met meerdere digitale sleutels zoals met eID en ItsMe.

Als u ervoor kiest om verbinding te maken met ItsMe, kunt u uw mobiele telefoonnummer invoeren.

Volg de instructies op uw mobiele toestel via de ItsMe-applicatie.

U kunt nu het toegangsaanvraagformulier invullen.

Gelieve alle velden met een rode asterisk (*) in te vullen.

Opmerking: U moet uw rol in het project aangeven (Local Study Lead, Local Study Associate of Local Study Support). Uw rol bepaalt uw toegangsmogelijkheden in HD4DP2 voor het project. Lees meer over gebruikersrollen in HD4DP v2.

Vink de vakjes aan van de projecten waarvoor u toegang wenst.

Selecteer HD4DP2.0 als u toegang wilt tot de toepassing om opnames te maken voor het geselecteerde project.

Selecteer Healthstat.be als u toegang wilt tot de rapportage van het geselecteerde project.

Klik op de knop Submit als u het formulier hebt ingevuld.

Zodra u het toegangsaanvraagformulier met succes hebt ingevuld, ontvangt u een bevestigingsbericht.Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar een medewerker van uw organisatie die bevoegd is om u toegang te verlenen. Nadat deze uw aanvraag heeft goedgekeurd, wordt uw account onmiddellijk aangemaakt door healthdata.be. De hele procedure kan 2 werkdagen in beslag nemen. Wij informeren u zodra de account actief is.

Deze documentatie wordt regelmatig bijgewerkt. We proberen de informatie zo correct, volledig en zo duidelijk mogelijk weer te geven. Als u desondanks iets in de documentatie ziet dat niet correct is, niet overeenkomt met uw ervaring, of verdere verduidelijking vereist, maak dan een verzoek aan (type: verzoek om informatie) via ons portaal (https://sciensano.service-now.com/sp) of stuur ons een e-mail via support.healthdata@sciensano.be om dit documentatieprobleem te melden. Vergeet niet de URL of het webadres van de pagina met het documentatieprobleem te vermelden. Wij zullen de documentatie dan aanpassen. Bedankt!