Onderdelen en kenmerken

Laatst bijgewerkt: 2022-10-03 17:28

De applicatie healthstat.be bevat de volgende belangrijke onderdelen: SAS Viya, Drupal CMS, Keycloack.

SAS Viya

SAS Viya is een cloud-enabled, in-memory analytics engine die snelle, a ccurate en betrouwbare analytische inzichten verschaft. In de healthstat.be applicatie is de SAS Viya engine on premise ingeschakeld (op de private cloud infrastructuur van healthdata.be).

SAS Visual Analytics is een onderdeel van SAS VIYA dat door healthstat.be wordt gebruikt om patronen, trends en relaties tussen datapunten te verkennen. Gebruikers kunnen gegevensinzichten verkennen zonder ingewikkelde geavanceerde analytische vaardigheden.

Met het pakket SAS Scripting Wrapper for Analytics Transfer (SWAT) kunnen Python- en r-ontwikkelaars verbinding maken met de SAS Cloud Analytic Services (CAS)-engine van het SAS Viya-framework om Python- en r-gegevensvisualisaties te publiceren in het healthstat.be-portaal.

Drupal CMS

Drupal is een web content management systeem. Drupal bevat kernmodules die door de beheerder kunnen worden ingeschakeld om de functionaliteit van de kernapplicatie healthstat.be uit te breiden: .toegangsstatistieken en logging, geavanceerd zoeken, aangepaste inhoudstypes en -velden, en gebruikersinterface voor het aanmaken, beheren en weergeven van inhoudslijsten, menusysteem met meerdere niveaus, aanmaken en bewerken van inhoud door meerdere gebruikers, RSS-feed en feed aggregator, melding van beveiliging en nieuwe release-updates, gebruikersprofielen, verschillende toegangsbeperkingen en workflowtools.

Keycloak

Keycloak is een applicatie om single sign-on met Identity and Access Management voor web applicaties en diensten mogelijk te maken. Het wordt gebruikt om te bemiddelen tussen de Federal Authentication Service (FAS) - die authenticatie met eID en Itsme mogelijk maakt - en het SAS VIYA framework - dat verbinding maakt met de geautoriseerde rapporten in healthstat.be.

Deze pagina werd vertaald met behulp van een automatische vertaalmachine met als doel om de inhoud sneller in uw taal te kunnen aanbieden. Een menselijke vertaler moet deze pagina nog beoordelen. Bijgevolg kan deze pagina nog grammaticale en andere taalfouten bevatten. Als u iets in de documentatie ziet dat niet correct is vertaald, neem dan contact met ons op via support.healthdata@sciensano.be (vergeet niet het webadres van de pagina te vermelden). Wij zullen de vertaling dan aanpassen. Bedankt!